Първоначално публикувано от nikotm
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Смяна на CD - Alfa 147
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеБлажени са вярващите.Alfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Comment
-
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеЗависи какъв модел ще сложиш - описал съм ги по-горе. А ако сложиш произволен модел, не само че няма да ти иска драйвери, но и въобще няма да разпознае уредбата - също съм го написал по-горе. Един вид - още не си инсталирал Windows, а искаш драйвери да слагаш...
Или викаш те 147-ците са много специални и кодирани а аз на моята 159-ка като по-проста как ли успях да и сменя оригиналното CD още не доумявам...явно съм голям късметлия...Last edited by pesho_kj; d.m.y г., 11:35.Alfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Comment
-
-
Първоначално публикувано от nikotm Покажи съобщениеПърво извинение на колегата че ползвам неговата тема.Но как стоят нещата ако колата има управление на сидито от волана.При смяна с емпетройка какво трябва да се добави за да го има пак.Благодаря.При 156-цата не иска никакви кодове направо закачаш и свири но се губи управлението от волана.
П.С. Не знам дали е само при мен така, до сега никога не ми е искало код, оригиналното CD. Разкачвал съм акумулатора за доста време, бушони съм му сменял на цд-то... код до сега не ми е искало, дано и не поиска, че нямамLast edited by zombiran; d.m.y г., 11:37.
Comment
-
Бичи айляк, ако имаш проблем с вързването на CD някой ден пиши, гледам, че си градски, трябва да си помагаме
---------- Post added at 09:40 ---------- Previous post was at 09:38 ----------
Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщениеЕто това ти трябва. За да запазиш управлението на волана със CD различно от оригиналното. Но мисля че за всяка марка си има отделно такова. Трябва да се гледа за какво CD се купува. Мен ако питаш един Yatour си вземи и си свиркай.
П.С. Не знам дали е само при мен така, до сега никога не ми е искало код, оригиналното CD. Разкачвал съм акумулатора за доста време, бушони съм му сменял на цд-то... код до сега не ми е искало, дано и не поиска, че нямамAlfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Comment
-
По принцип , знам че дадена част (свързана с електрониката) смени ли се с друга, трябва да се обучи. На моята кола, като и слагах ново управление за ел. стъклата, ми светеше километража. Казаха, че след обучение ще се оправи. Да не и при CD-то да е така... ако това ти дава само деАко ти изпише вече за код , спасение няма... освен да го хакват
Last edited by zombiran; d.m.y г., 11:47.
Comment
-
Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщениеПо принцип , знам че дадена част (свързана с електрониката) смени ли се с друга, трябва да се обучи. На моята кола, като и слагах ново управление за ел. стъклата, ми светеше километража. Казаха, че след обучение ще се оправи. Да не и при CD-то да е така... ако това ти дава само деАко ти изпише вече за код , спасение няма... освен да го хакват
Alfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Comment
-
Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщениеИма, аз си имам картите с кодовете, пък и ей тоя сайт е пробван вече и работи http://www.radio-code.lt/
Comment
-
-
http://www.alfaowner.com/Forum/ice-a...56-and-gt.html
"NOTE: the Alfa CANBUS wires remain disconnected when you install an aftermarket headunit. "
С кодове можеш да имаш проблем ако вземеш оригинално аудио от алфа и аудиото комуникира по canbus a после се опиташ да го сложиш на друга алфа с canbus.
Но в темата ставаше дума за aftermarket аудио и както вече писаха като му вържеш + и - и свържеш speakers няма как да не сработи.Last edited by Drag0; d.m.y г., 13:03....
Comment
-
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеПросто очевидно човек трябва да знае как да изолира тези CANBUS кабели на Алфа Ромео
И ще ти обясня защо обикновенно на човек няма да му се наложи да изолира canbus кабелите. Масово се купуват аудио системи до 150 лв и тези които аз съм виждал в този ценови диапазон не поддържат canbus - разбирай че на задната част на аудио системата няма кабели за това. И в този случай plug and play-a ще сработи....
Comment
Comment